Magyarországon sokaknak megvan a maga véleménye a mák pálinkáról, de vajon mennyibe kerül, és miért? Derítsük ki közösen!

A mák és a pálinka egyesítéséből létrejött likőr ma már egyre kelendőbb, hiszen ez egy édes és selymes ital, ami szinte itatja magát. A pálinkák között kuriózumnak számító édes nedű, azaz a mák pálinka ára valamivel drágább, mint más pálinkáké, de ennek megvan a nyomós oka. Az ok pedig az előállításában keresendő. A mák pálinka vélemény tehát változó, hiszen nem mindenki szeretné megfizetni a drágább árat egy üveg minőségi pálinkáért.

A mák és a pálinka házasításából létrejött likőr előállítása több lépcsőben történik és az sem mindegy, hogy milyen alappálinkát használnak hozzá. Tehát először a gyümölcspálinkát kell elkészíteni, majd ezzel a pálinkával kell átáztatni a mákot. Magának a minőségi pálinkának az elkészítése akár 2 hónapba is beletelhet, ezért sem ajánljuk azt, hogy bárki belevágjon a mák pálinka elkészítésébe, pláne nem aromák és ízesítők felhasználásával.  Az intenzív ízű és illatú likőrrel bátran lepjük meg szeretteinket vagy barátainkat. 

mak-palinka-ara.jpg